XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

7 лютого 2017 року в Вінниці відкрилась Стартап Школа Sikorsky Challenge. Вітаємо!

7 лютого 2017 року у Вінницькому національному технічному університеті  розпочалося навчання в Стартап школі Sikorsky Challenge.


В першій группі - 70 слухачів, які пройшли серйозний відбір. Координуватиме процес навчання буде міжнародний експерт у галузі ведення ІТ-бізнесу і бізнес-тренер Ігор Пеєр (Ізраїль). 

Перша в Україні інноваційна екосистема Sikorsky Challenge майже три роки тому створена у НТУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Стартап-школа Sikorsky Challenge у ВНТУ є другою. Планується в Україні створити мережу таких закладів.

Стати слухачем школи Sikorsky Challenge мали змогу не тільки студенти ВНТУ, а будь-хто, хто має вартісну ідею і прагне перетворити її в успішний бізнес.

«Я не був впевнений, що ми зможемо залучити до проекту такого маститого тренера, як Ігор Пеєр, – говорить автор ідеї створення стартап школи Вінниці, завідувач кафедри автоматики та iнформацiйно-вимiрювальної технiки ВНТУ Роман Квєтний. – Так, як Ігор Пеєр навчає організації і просуненню стартапів, не навчає у світі ніхто. У нього створюються стартапи безпосередньо в процесі навчання».


Ректор ВНТУ Володимир Грабко побажав слухачам школи, щоб ті ідеї, які допомогли їм пройти відбір, знайшли свого бізнесмена, який їх фінансово підтримає. Очільник вишу наголосив, що школа діє за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької міської ради, а також провідних технологічних та ІТ-компаній регіону: Exadel, Epam, Delphi, Спільна справа, Конекс, ВТН, Astound Commerce, IncoreSoft.


«Стартап-школа – новий формат у навчанні, що орієнтований на майбутнє, – стверджує керівник школи, завідувач кафедри інтеграції навчання з виробництвом ВНТУ Костянтин Коваль. – Він сприятиме всебічному розвитку особистості слухачів та розвитку сектору інноваційного підприємництва Вінниці. Переконаний, що наявність такої форми навчання у Вінницькому національному технічному університеті спільно з провідними місцевими бізнес-компаніями є ознакою глибокого розуміння всіх учасників процесу важливості формування високоінтелектуального кінцевого продукту із значною доданою вартістю».

Засновник і генеральний директор Open Innovation Incubator Be Next IT, співзасновник інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge Ігор Пеєр наголосив, що починаючи роботу зі створення стартапів, навіть якщо перший не виходить, людина має не зупинятися, а робити другий, третій.

«Виживають сильніші. І сильніші не стільки за інтелектуальними якостями, а за наполегливістю, комунікативністю, здатністю оговтатися після невдачі і знову почати усе спочатку. Хлопці випускаються з одним проектом, а потім приходять показати те, що в них є нового. І я уже бачу сформованих, сильних бізнесменів, вони свою нову ідею представляють на значно вищому рівні, і в них я вже відчуваю партнерів, в котрих є чому повчитися мені самому. У них уже є той досвід, якого я не маю. Отаке виникнення синергії дуже важливе. Вона виникатиме і між самими учнями школи. Це дуже цікаво і ефективно. Я певен – у нас усе вийде», – резюмував Ігор Пеєр.

Заняття у школі триватимуть до червня. Потому «учні» зможуть взяти участь у конкурсі проектів, переможці якого отримають фінансування своїх розробок.

За матеріалами МОН України

Коментарі