XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

В гостях у Стартап Школи пан Генрі Штеренберг.

Знайомтесь - Генрі Штеренберг, успішний підприємець і міжнародний бізнесмен. Колишній співвітчизник, який у 80-ті роки покинув країну, переїхав до Америки та здійснив американську мрію. А тепер він повертається, щоб відкрити світу Україну як "інтелектуальну годувальницю".

Саме в Америці Генрі пройшов школу бізнесу - отримав МВА освіту, заснував свій успішний бізнес у сфері  спортивного дозввілля та займався розбудовою та розвитком компаній з нуля в різних сферах та галузях.


Сьогодні він є Партнером в Міжнародному інвестиційному банку BRIGGS Capital LLC та виконавчим директором UGTI - американської  компанії "Ukrainian Global Trade & Investors,Inc".

Так що ж в планах у амбітного пана Генрі Штеренберга? 

Не секрет, що інвесторів в Україні на сьогодняшній день майже не залишилося. Неспокійна суспільно-політична ситуація та  репутація корумпованої країни не сприяють приходу на наші ринки іноземних інвесторів. В Америці Україну майже не знають, навіть на мапі не можуть показати. А Генрі Штеренберг вважає, що знає Україну  із всіма її плюсами та мінусами. Він впевнений , що найдорожчим, що є в нашій країні  і чого бракує Америці, є наша креативна молодь з її ідеями, проектами та можливостями. І ще він наголошує, що знає,  як залучати американські кошти на інновації.. Саме тому він вирішив повернутися до України, щоб здійснити свої  амбітні плани -  з вересня 2017 року запустити освітній проект, а за 12 місяців отримати реальні інвестиції в проекти своїх слухачів та потрапити на сторінки журнала  FORBS.

Плани дійсно грандіозні та амбітні.Але пану Штеренбергу доведеться зіткнутися з суворою  української дійсністю. Він вже звернув увагу на те, більшість українських підприємців не тримають слово, байдуже ставляться до партнерів та не дотримуються умов контрактів. Саме цей чинник , плюс неміряні апетити чиновників налякали серйозних інвесторів. А бізнес по той бік океану в першу чергу будується на довірі, яку заробити дуже складно, а втратити дуже легко.

Будемо сподіватися, що пану Генрі  вдасться зробити те, що до нього багатьом  зробити не  вдавалося.


Програма  навчання, що розроблена Генрі Штеренбергом, включає 3 курси:
  • Від ідеї до реальності (призначений для людей, які планують стати підприємцями і тих, хто вже зробив гігантський крок, щоб перетворити сіої ідеї в реальність) 
  • Вихід бізнесу на новий рівень (призначений для топ-менеджерів та власників малого та середнього бізнесу)
  • Культура продажів як чинник зростання та прибутковості (призначений для всіх - продавців, менеджерів з розвитку, підприємців, керівників) 

Мета  цього  проекту - дати  не диплом , а реальний життєвий досвід, щоб Ви і Ваша команда змогли стати успішними на реальному ринку .

Незабаром ми познайомимо вас з  умовами та програмою навчання, з червня плануємо розпочати прийом заявок. Початок навчання - з вересня 2017 року. А за рік побачимо, що з цього вийшло :)





Таня Кресан для блогу STARTUP SCHOOL

Коментарі