XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

День знань з Президентом

Новий навчальний рік в НТУУ "Киівський політехнічний інститут" розпочався двома знаковими подіями. 

17 серпня 2016 наказом Міністра освіти і науки України нашому університету присвоєно ім'я його колишнього студента, видатного авіаконструктора ХХ століття І. І. Сікорського.

А 1 вересня 2016 на день знань в НТУУ "Киівський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" завітав сам Президент України Петро Порошенко.



Свій візит Президент розпочав з відвідування Центру інноваційного підприємництва, де ознайомився з останніми інноваційними розробками університету в цивільній та воєнній галузях.

Серед розробок - завод з очищення води, новітня стрілецька зброя, спорткари власної розробки та виробництва, нові моделі безпілотних апаратів, наносупутники та інше.

Слід додати, що Центр інноваційного підприємництва це не тільки експозиційний майданчик досягнень, це ще і місце навчання молоді інноваційному бізнесу, це територія Стартап Школи Sikorsky Challenge, бізнес-інкубатора Sikorsky Challenge та Наукового парку "Київська політехніка".



Свій виступ на площі перед студентами та викладачами Президент розпочав поздоровленням з початком навчання в найкращому закладі країни, який знають і поважають в Україні та світі.





Президент згадав наших славетних політехніків, що віддали свої життя за незалежність України - Героїв небесної сотні та Героїв АТО і разом зі студентами вшанував їх пам'ять хвилиною мовчання.





Повний виступ Президента Петра Порошенко дивіться тут:





А наостанок Петро Порошенко сказав, що нашому університету дуже повезло з ректором - Михайлом Захаровичем Згуровським (і це правда -всі , хто працює та навчається в НТТУ "КПІ", повністю з цим згодні) і пообіцяв, що уряд зробить все необхідне, щоб залучити до нашого університету необхідні інвестиції на інноваційний розвиток.



Таня Кресан для блогу Стартап Школи Sikorsky Challenge

Коментарі