XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

VANHEALTHING - новий спільний криптопроект

26 грудня 2017 року в НТУУ "Київський політехнічний інститут ім.І.Сікорського" відбулось підписання  договіру про співпрацю між Університетом, Науковим парком "Київська політехніка", Інноваційним холдингом Sikorsky Challenge і венчурним фондом USP Capital.


Метою цього Договору є об'єднання зусиль  і можливостей Сторін  у розробленні  та реалізації інноваційних проектів науковців Університету, Холдингу та USP Capital, й успішне просування результатів їхніх інноваційних проектів Сторін на вітчизняному та світовому ринках.

Першим кроком цієї співпраці стане об'єднання зусиль і команд для створення VANHEALTHING Cryptofund of biotech innovations (далі Cryptofund) - унікальної інвестиційної платформи криптовалютного фонду , що не має на даний момент рівноцінних аналогів в світі та спирається на передові біотехнології, успішні проекти, ефективний фінансовий менеджмент і соціальну користь.

Фінансове та організаційне забезпечення запуску  Cryptofun бере на себе  USP Capital. А Університет, Науковий парк та Холдинг у межах співпраці беруть на себе інформаційну підтримку щодо просування Cryptofund, сприятимуть комунікації з науковцями-авторами науково-технологічних розробок - і командами стартап-проектів.

Олександр Лобанов, управляючий партнер USP Capital Ltd
Олександр Лобанов, управляючий партнер USP Capital :"Змінюється світ, а з ним змінюються  не тільки технології. Цифровими стають і організаційні системи - як фінансові, так і наукові. Саме тому ми вирішили трансформувати наш традиційний  венчурний фонд у криптофонд. Всі ми знаємо, що наступила епоха криптовалют. Можна багато дискутувати на тему - гарно це, чи погано, які у цього перспективи. Але в будь-якому випадку - це даність. І ця даність вже допомогла багатьом компаніям залучити значні кошти на реалізацію своїх проектів. Тому ми вирішили не стояти осторонь і в партнерстві із компаніями та науковцями в сфері біотехнології ми вибрали напрям криптофонду із спеціалізацією BioTech під назвою VANHEALTHING".
 
Інна Малюкова, засновник Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge

Інна Малюкова, засновник Інноваційного холдингу Sikorsky Challenge, розповіла про багаторічну плідну співпрацю інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge із фондом USP Capital та окреслила майбутню взаємодію Сторін у проекті Cryptofun.

"Що потребує Фонд від нас? Перш за все, інноваційні проекти, що створюються в нашій екосистемі. По-друге, підготовку відібраних Фондом проектів з точки зору бізнес-моделі. І, нарешті, науково-технічну експертизу проектів та інформаційну підтримку Фонду.

У свою чергу, Інноваційна екосистема чекає від Фонду бізнес-експертизи інноваційних проектів і стартапів, фінансову підтримку проектів та просування брендів КПІ, Інноваційного холдингу та Наукового парку в Україні і в світі".

Михайло Згуровський , ректор НТУУ "Київський політехнічний інститут ім.І.Сікорського"
 Михайло Згуровський, ректор НТУУ "КПІ", наголосив на важливості питань  патентування інноваційних проектів та запропонував допомогу фахівців Університету.

Михайло Згуровський зазначив, що у Верховній Раді України  готується ряд проектів майбутніх законів, які регулюватимуть і легалізуватимуть сегменти економіки, що  пов'язані з блокчейн технологіями та виробництвом криптовалют. Він запропонував сприяння щодо  залучення фахівців фонду до групи Верховної Ради для роботи над нормативними документами.

"Це дуже важливе питання, - зазначив Михайло  Згуровський, - тому що ми всі розуміємо, що за блокчейн технологіями майбутнє. І не тільки в питаннях криптовалют".






Таня Кресан для блога Стартап Школи Sikorsky Challenge

Коментарі