XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Новини регіонів. На зв'язку Миколаїв.

16 та 17 грудня 2017 року директор бізнес-інкубатора Sikorsky Challenge та тренер нашої школи Олексій Струцинський провів тренінг для Миколаївський фіілії громадської організації "Українська асоціація інвалідів АТО".


 Олексій Струцинський разом з учасниками практично відпрацювали повний шлях від ідеї до бізнес-моделі та презентації свого бізнесу. Самим цікавим було те, що за основу взяли реальні проекти, розроблені Національною Академією Наук України. Виявилось, що в здобутках НАНУ є багато проектів, що можна взяти за основу для малого бізнесу.

 Мета такого вибору була така – взяти сторонній проект, який вперше побачили на занятті і відпрацювати повністю бізнес-модель для цього проекту. Було дійсно важко. Одна справа – слухати лекцію і думати, що все просто. І інша справа – практично крок за кроком формулювати основні елементи бізнес-моделі – цінний продукт, сегмент споживачів, канали збуту, система взаємодії зі споживачами, тощо. Але завдяки дружній підтримки багатьом вдалося зробити цю важку і кропітку працю. Результат перевершив всі сподівання. "Так от як це працює!" Деяким учасникам так сподобався навчальний проект, що навіть було прийняти рішення зв'язатись з розробниками з НАНУ для подальшої співпраці над проектом.

Наостанок учасники отримали домашнє завдання – зробити цю роботу для свого особистого проекту. Далі - консультації та практична робота.


 
Учасниця тренінгу Анна Даниленко : "Олексій,  я вам вдячна за те,що знаходите час і приїзджаєте до нас на Бізнес-інкубатор, що даєте можливість висловити думку з приводу своєї бізнес моделі . Власна справа-діло не легке,але з таким тренером як Ви....пазлики складаються до купи".

Коментарі