XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 відбувся!!!!

З 24 по 27 жовтня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся XII Міжнародний Фестиваль Sikorsky Challenge 2023 . На цьогорічний Конкурс інноваційних стартап-проєктів було подано 200 заявок. До фіналу  експертами були відібрані 130 проєктів за 5-ма секціями:.   "Авіація і космос"- 49   "Інфраструктура та промисловий хайтек"- 14    "Інформаційні технології, цифрова країна, кібербезпека" - 14   "Біомедична інженерія та здоров’я людини" - 29  "Енергетична та екологічна безпека, «зелена» енергетика" - 17 Окремо були представлені позаконкурсні міжнародні грантові проєкти та стартапи  іноземних університетів/організацій – партнерів Sikorsky Challenge Ukraine. На участь у Фестивалі зареєструвалась рекордна кількість учасників - 860 осіб  (710 очно та 150 дистанційно). За подіями цьогорічного Фестивалю спостерігали  з  19 країн світу: США, Британії, Ізраїлю, Японії, Німеччини, Іспанії, Швеції, Туреччина, Португалія,  Чехія, Болгарія, Румунія, Польща,

Маріуполь провів свій перший Фестиваль стартапів.

20 грудня 2017 року в Центрі інноваційного підприємництва Маріуполя відбувся перший Фестиваль стартапів UP FEST. 


Маріупольський центр інноваційного підприємництва був створений і запрацював в рамках
проекту «Ініціативи зміцнення суспільної довіри» (UCBI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та міської ради.

Його мета - розвиток і реалізація інноваційного потенціалу викладачів і студентів середніх та вищих навчальних закладів регіону та перетворення цікавих ідей і наукових розробок в успішні стартапи.


Протягом двох місяців вчені вищих навчальних закладів Маріуполя опановували знання та навички створення і розробки свої стартапів під керівництвом досвідчених бізнес-тренерів та менторів ДВНЗ «ПДТУ», Консалтингової фірми «ІНПЕК» (Маріуполь), Інноваційного холдингу «Sikorsky Challenge» (НТУУ "Київський політехнічний інститут") та інкубатора BeNext IT (Ізраїль).

В результаті на першому Фестивалі стартапів, який пройшов в ПДТУ, команди презентували 15 бізнес-ідей, що стосувались всіх сфер життєдіяльності маріупольців. Кращі з них будуть втілені в життя найближчим часом.


Тематика представлених стартапів - від онлайн-сервісу «Турбота на відстані», який надає  допомогу людям похилого віку до інноваційної розробки гранулювання дрібних відходів металургійного виробництва «Гранмет», передає MRPL.CITY.

Для підлітків 13-16 років був запропонований цікавий навчальний курс по роботі  із спеціальним пластиком та модифікованим 3-D принтером. 



Для мешканці міста було запропоновано  впровадити систему чат-ботів. Проект «BookUp», наприклад,  дозволить в режимі реального часу забронювати місця в розважальних закладах і забезпечить миттєвий зв'язок між адміністраторами цих місць і споживачем.

Для проведення соціологічних опитувань пропонується запустити чат-бот «SocialBot», який значно спростить і впорядкує цей процес.



Деякі з представлених проектів вже успішно реалізуються, наприклад, сайт «Енергодопомога», на базі якого можна купити енергозберігаючі товари та послуги зі знижкою (що досягає 50%) за допомогою системи спільних покупок.

У свою чергу, розробники стартапу «AltEnergy» пропонують створити демо-парк, де на діючому енергозберігаючому обладнанні показати, навчити і допомогти придбати технології, що дозволяють раціонально використовувати енергетичні ресурси.

Для поліпшення екологічної ситуації в місті стартапери запропонували реалізувати проект «EcoCarbon», який за допомогою унікального сорбенту дозволить швидко і ефективно прибрати відходи від роботи нафтопереробних компаній.

Для популяризації Маріуполя серед туристів, пропонується виробництво та реалізація унікальної сувенірної кондитерської продукції з символікою міста «Солодкий Маріуполь».


Стартап Школа та Інноваційний холдинг Sikorsky Challenge поздоровляють команду організаторів та учасників цього Фестивалю та бажають командам стрімкого розвитку проектів та успішної їх реалізація. 

Крім того повідомляємо, що Інноваційний холдинг Sikorsky Challenge відібрав 9 проектів для подальшої співпраці, 3 з яких будуть відібрані на Фестиваль випускників Стартап шкіл України, що відбудеться у червні 2018 року в Інноваційному Центрі підприємництва (НТУУ "КПІ", м.Київ).  







За матеріалами  ресурса mrpl.city 

Коментарі